Descoperă Semnificația și Istoria Numele Amira

Cuprins

Originea și Istoria Numele Amira

Definiția numelui Amira este unul dintre cele mai interesante și mai fascinante subiecte de studiu. Înainte de a intra în detaliile istoriei numelui Amira, este important să înțelegem semnificația numelui în sine. Amira este un nume feminin care provine din limba arabă și înseamnă „prințesă” sau „regină”.

Originea numelui Amira este strâns legată de cultura arabă și islamică. În secolele VII și VIII, numele Amira a fost adoptat de către musulmani și a devenit un nume popular în întreaga lume arabă. De-a lungul timpului, numele Amira a fost adoptat și de alte culturi, inclusiv de europeni și americani.

Distribuția geografică a numelui Amira

Distribuția geografică a numelui Amira este foarte largă și se întinde pe tot globul. În prezent, numele Amira este popular în țări ca Arabia Saudită, Egipt, Maroc, Algeria și Tunisia. De asemenea, numele Amira este popular și în țări europene ca Franța, Germania și Marea Britanie.

Semnificația și Simbolismul Numele Amira

Semnificația numelui Amira este strâns legată de cultura și religia islamică. În islam, numele Amira este considerat un nume sfânt și este asociat cu virtuți ca noblețea, curajul și înțelepciunea.

Semnificația numelui Amira în diferite culturi

În cultura arabă, numele Amira este considerat un nume regal și este asociat cu puterea și autoritatea. În cultura europeană, numele Amira este considerat un nume exotic și este asociat cu frumusețea și eleganța.

Simbolismul numelui Amira în astrologie și numerologie

În astrologie, numele Amira este asociat cu semnul zodiacal Leu și este considerat un nume de foc și pasiune. În numerologie, numele Amira este asociat cu numărul 9, care este considerat un număr spiritual și umanitar.

Variante și Derivate ale Numele Amira

Variantele numelui Amira sunt foarte diverse și se întind pe tot globul. În arabă, numele Amira este scris „أميرة” și este pronunțat „Amira”. În engleză, numele Amira este scris „Amira” și este pronunțat „Ah-MEER-ah”.

Variante ale numelui Amira în diferite limbi

În franceză, numele Amira este scris „Amira” și este pronunțat „Ah-MEE-rah”. În spaniolă, numele Amira este scris „Amira” și este pronunțat „Ah-MEE-rah”.

Derivate ale numelui Amira în nume de familie și prenume

Derivatele numelui Amira sunt foarte diverse și se întind pe tot globul. În arabă, numele Amira este derivat în nume de familie ca „Al-Amira” și „Amiri”.

Celebrități și Personalități cu Numele Amira

Celebritățile cu numele Amira sunt foarte diverse și se întind pe tot globul. În domeniul artei și divertismentului, există actrițe și cântărețe ca Amira Willighagen și Amira Pocher.

Celebrități cu numele Amira în domeniul artei și divertismentului

În domeniul științei și politicii, există personalități ca Amira Hass și Amira El Fadil.

Personalități cu numele Amira în domeniul științei și politicii

Femeile cu numele Amira care au schimbat lumea sunt foarte diverse și se întind pe tot globul. Există femei ca Amira Ali și Amira El Fadil, care au făcut istorie în domeniul lor.

Concluzii și Recomandări pentru Părinții care Aleg Numele Amira

Concluziile despre semnificația și importanța numelui Amira sunt foarte clare. Numele Amira este un nume regal și este asociat cu virtuți ca noblețea, curajul și înțelepciunea.

Recomandări pentru părinții care aleg numele Amira pentru copiii lor

Recomandăm părinților să alegă numele Amira pentru copiii lor, deoarece este un nume care îmbină frumusețea și puterea.

Îngrijirea și creșterea copiilor cu numele Amira

Îngrijirea și creșterea copiilor cu numele Amira este foarte importantă. Părinții trebuie să își îngrijească copiii cu dragoste și atenție, pentru a le oferi o educație sănătoasă și o dezvoltare armonioasă.

„Numele Amira este un dar de la Dumnezeu, și trebuie să îl îngrijim și să îl apreciem.”

Semnificația și Simbolismul Numele Amira

În acest capitol, vom explora semnificația și simbolismul numelui Amira în diferite culturi și contexte. Vom analiza semnificația numelui Amira în astrologie și numerologie, precum și caracteristicile persoanelor care poartă acest nume.

Semnificația numelui Amira în diferite culturi

În cultura arabă, numele Amira înseamnă „prințesă” sau „domniță”, fiind un nume foarte popular în lumea arabă. În cultura persană, numele Amira înseamnă „împărăteasă” sau „regină”, fiind un nume rezervat pentru persoanele de rang înalt.

În cultura occidentală, numele Amira este asociat cu puterea și autoritatea, fiind un nume popular pentru femeile puternice și independente. În cultura africană, numele Amira înseamnă „pace” sau „armonie”, fiind un nume rezervat pentru persoanele care aduc pace și liniște în jurul lor.

Semnificația numelui Amira în astrologie și numerologie

În astrologie, numele Amira este asociat cu semnul zodiacal Leu, care reprezintă puterea, curajul și generozitatea. Persoanele cu numele Amira sunt cunoscute pentru încrederea în sine și pentru abilitatea de a lua decizii rapide și ferme.

În numerologie, numele Amira are o valoare numerică de 9, care reprezintă umanitatea, sacrificiul și dăruirea. Persoanele cu numele Amira sunt cunoscute pentru compasiunea și empatia lor față de ceilalți.

Personalitatea și caracteristicile persoanelor cu numele Amira

Persoanele cu numele Amira sunt cunoscute pentru încrederea în sine și pentru abilitatea de a lua decizii rapide și ferme. Ele sunt lideri naturali, cu o puternică dorință de a ajuta și de a proteja pe alții.

Ele sunt, de asemenea, cunoscute pentru creativitatea și imaginația lor, fiind capabile să găsească soluții inovatoare și creative pentru problemele complexe.

„Numele Amira este un nume puternic și însemnat, care reprezintă puterea și autoritatea. Este un nume care inspiră respect și admirație.”

Intrebari/Raspunsuri: Mituri sau Realitate?

Există multe mituri și legende în jurul numelui Amira. Unii oameni cred că numele Amira este rezervat pentru persoanele de rang înalt, în timp ce alții cred că este un nume pentru persoanele puternice și independente.

În realitate, numele Amira este un nume universal, care poate fi purtat de orice persoană, indiferent de rangul sau statutul social.

În concluzie, semnificația și simbolismul numelui Amira sunt complexe și diverse, reflectând puterea, autoritatea și creativitatea persoanelor care poartă acest nume.

Variante și Derivate ale Numele Amira

În acest capitol, vom explora variantele și derivatele numelui Amira, care au evoluat de-a lungul timpului și au fost influențate de diverse culturi și limbi. Vom analiza cum numele Amira a fost adaptat și modificat pentru a se potrivi diferitelor contexte și tradiții.

Variante ale numelui Amira în diferite limbi

În limba arabă, numele Amira este scris în mod diferit, în funcție de dialect și regiune. De pildă, în Egipt, numele Amira este scris „أميرة” (Amīrah), în timp ce în Arabia Saudită, este scris „أميره” (Amīrah). În limba turcă, numele Amira este scris „Emire” sau „Amire”, în timp ce în limba persană, este scris „امیرا” (Amīrā).

 • Amira în limba arabă
 • Emire în limba turcă
 • امیرا în limba persană

În Europa, numele Amira a fost adaptat și modificat pentru a se potrivi diferitelor limbi și culturi. De pildă, în limba engleză, numele Amira este scris „Amira” sau „Ameera”, în timp ce în limba franceză, este scris „Amira” sau „Aimira”.

Derivate ale numelui Amira în nume de familie și prenume

În afară de variantele numelui Amira, există și derivate ale numelui Amira care sunt utilizate ca nume de familie și prenume. De pildă, în limba arabă, numele de familie „Al-Amiri” sau „Al-Amri” sunt derivate ale numelui Amira. În Europa, numele de familie „Amir” sau „Amiri” sunt derivate ale numelui Amira.

 • Al-Amiri în limba arabă
 • Al-Amri în limba arabă
 • Amir în limba engleză
 • Amiri în limba engleză

Numele Amira în diferite culturi și religii

Numele Amira are o semnificație specială în diferite culturi și religii. De pildă, în islam, numele Amira este considerat un nume sfânt, deoarece este asociat cu conceptul de „prinț” sau „conducător”. În creștinism, numele Amira este asociat cu conceptul de „împărat” sau „conducător”.

În concluzie, numele Amira are o istorie bogată și variată, cu multiple variante și derivate care au evoluat de-a lungul timpului și au fost influențate de diverse culturi și limbi.

„Numele Amira este un nume care a fost împărtășit de multe culturi și religii, și care a evoluat de-a lungul timpului pentru a se potrivi diferitelor contexte și tradiții.”

Celebrități și Personalități cu Numele Amira

În acest capitol, vom explora celebritățile și personalitățile care poartă numele Amira, și care au lăsat o impresie puternică în diverse domenii. De la artiști și muzicieni, până la oameni de știință și politicieni, numele Amira a fost purtat de persoane care au schimbat lumea.

Celebrități cu numele Amira în domeniul artei și divertismentului

În lumea artei și divertismentului, numele Amira a fost purtat de persoane care au lăsat o impresie puternică. De pildă, Amira Willighagen, o cântăreață olandeză, a devenit cunoscută pentru vocea ei puternică și emotivă. Ea a participat la concursuri de cântăreți și a lansat mai multe albume de succes.

De asemenea, Amira Medunjanin, o cântăreață bosniacă, a devenit cunoscută pentru interpretarea ei emoțională a cântecelor tradiționale bosniace. Ea a colaborat cu mai mulți artiști și a lansat mai multe albume de succes.

Personalități cu numele Amira în domeniul științei și politicii

În domeniul științei și politicii, numele Amira a fost purtat de persoane care au realizat descoperiri importante și au schimbat lumea. De pildă, Amira Hass, o jurnalistă israeliană, a devenit cunoscută pentru reportajele ei despre conflictul israelo-palestinian. Ea a primit mai multe premii pentru munca ei.

De asemenea, Amira Yahyaoui, o activistă tunisiană, a devenit cunoscută pentru lupta ei pentru drepturile omului și democrație în Tunisia. Ea a primit mai multe premii pentru munca ei.

Femei cu numele Amira care au schimbat lumea

În acest subcapitol, vom explora femeile cu numele Amira care au schimbat lumea prin realizările lor. De pildă, Amira Ali, o activistă somaleză, a devenit cunoscută pentru lupta ei împotriva violenței domestice și a discriminării împotriva femeilor.

De asemenea, Amira Elghawaby, o jurnalistă canadiană, a devenit cunoscută pentru reportajele ei despre drepturile omului și discriminarea împotriva minorităților.

„Femeile cu numele Amira au demonstrat că pot schimba lumea prin realizările lor.”

În concluzie, numele Amira a fost purtat de persoane care au lăsat o impresie puternică în diverse domenii. De la artiști și muzicieni, până la oameni de știință și politicieni, numele Amira a fost asociat cu realizări importante și schimbări pozitive în lume.

Concluzii și Recomandări pentru Părinții care Aleg Numele Amira

În cele ce urmează, vom prezenta concluziile noastre despre semnificația și importanța numelui Amira, precum și recomandări pentru părinții care aleg acest nume pentru copiii lor. De asemenea, vom oferi sfaturi pentru îngrijirea și creșterea copiilor cu numele Amira.

Concluzii despre semnificația și importanța numelui Amira

Numele Amira este un nume cu o semnificație profundă și o istorie bogată. În diferite culturi și religii, numele Amira are o semnificație specială și este asociat cu virtuți și calități pozitive. De asemenea, numele Amira este asociat cu personalitatea și caracteristicile persoanelor care îl poartă.

În astrologie și numerologie, numele Amira are o semnificație specială și este asociat cu anumite trăsături de caracter și abilități. De asemenea, numele Amira este asociat cu anumite caracteristici și trăsături de personalitate, cum ar fi curajul, încrederea în sine și ambiția.

Recomandări pentru părinții care aleg numele Amira pentru copiii lor

Dacă sunteți părinți care aleg numele Amira pentru copiii lor, este important să înțelegeți semnificația și importanța numelui. De asemenea, este important să încurajați și să susțineți copiii să dezvolte trăsăturile și caracteristicile pozitive asociate cu numele Amira.

În plus, este important să încurajați copiii să își dezvolte abilitățile și talentele, și să îi susțineți în realizarea obiectivelor și viselor lor. De asemenea, este important să încurajați copiii să își dezvolte o personalitate puternică și să își construiască o identitate pozitivă.

Îngrijirea și creșterea copiilor cu numele Amira

Îngrijirea și creșterea copiilor cu numele Amira necesită o abordare specială și o înțelegere profundă a semnificației și importanței numelui. Este important să încurajați copiii să își dezvolte abilitățile și talentele, și să îi susțineți în realizarea obiectivelor și viselor lor.

De asemenea, este important să încurajați copiii să își dezvolte o personalitate puternică și să își construiască o identitate pozitivă. În plus, este important să încurajați copiii să își dezvolte trăsăturile și caracteristicile pozitive asociate cu numele Amira.

5 Puncte Cheie

 • Semnificația numelui Amira: Numele Amira are o semnificație profundă și o istorie bogată.
 • Personalitatea și caracteristicile persoanelor cu numele Amira: Numele Amira este asociat cu personalitatea și caracteristicile persoanelor care îl poartă.
 • Recomandări pentru părinții care aleg numele Amira: Este important să înțelegeți semnificația și importanța numelui și să încurajați copiii să își dezvolte trăsăturile și caracteristicile pozitive asociate cu numele Amira.
 • Îngrijirea și creșterea copiilor cu numele Amira: Îngrijirea și creșterea copiilor cu numele Amira necesită o abordare specială și o înțelegere profundă a semnificației și importanței numelui.
 • Importanța înțelegerii numelui Amira: Este important să înțelegeți semnificația și importanța numelui Amira pentru a putea încuraja și susține copiii să își dezvolte abilitățile și talentele.


Cele mai frumoase nume egiptene de fete ale istoriei

Next Post

Originea și Semnificația Numele Alesia

joi mai 23 , 2024
Cuprins Originea și Istoria Numele Alesia Semnificația Numele Alesia în Diverse Culturi Caracteristicile Persoanelor cu Numele Alesia Numele Alesia în Artă și Literatură Concluzii și Recomandări Originea și Istoria Numele Alesia Originea numelui Alesia este un subiect fascinant, care a atras atenția multor cercetători și istorici. Înainte de a intra […]

Citeste si